• 09_slider

Stress skal tages alvorligt

Stress (den akutte) er en naturlig biologisk reaktion der forbereder os på at håndtere truende, usikre og udfordrende situationer. Lidt stress af og til er helt i orden, men hvis stressen hober sig op i kroppen over for lang tid, oplever vi både fysiske og psykiske ændringer – eksempelvis træthed, uro i kroppen, modvilje, lettere til tårer, irritabilitet, anspændthed, tænker hele tiden, sover dårligt, glemsom og mindre social.

Stress (den moderate og den alvorlige) handler grundlæggende om at ens krop og hjerne er blevet overanstrengt over for lang tid. Ligesom når man har brækket benet er der behov for hvile, hvilket kan kræve en sygemelding. Ved langvarig stress er professionel hjælp væsentligt i forhold til at komme sig hurtigt (typisk indenfor 3 måneder) og vende tilbage som styrket menneske.

Har jeg stress?

Alle kan blive alvorligt stressede, hvis omstændighederne er til det. Det er forskelligt, hvad der stresser os hver især, i hvilken grad og hvilke symptomer vi udvikler. Ofte er vi ikke opmærksomme på at de symptomer, vi har, kan være et tegn på stress – bl.a. fordi vi har vænnet os til at befinde os i en stresstilstand, og symptomerne er blevet en “normal” del af vores hverdag.

Der er mange grader af stress, og stressen kommer oftest “snigende”. Derfor opdager og erkender mange først, at de er stresset, når det er for sent – enten når de er brudt sammen, eller de har fået alvorlige helbredsmæssige problemer.

Men det behøver ikke være sådan, for inden det når så vidt, så sender kroppen os en række advarselssignaler om, at der er noget galt. Dem vil du lære at kende gennem et stresscoaching forløb.

Din stress kan derfor blive en mulighed for forandring – for dig og for dine omgivelser.

 8 -10 ugers struktureret stresscoaching forløb – en investering

Lær at håndtere og forebygge dine stresssymptomer

1: Afstressning: Først skal du have hjælp til at få stressen ud af din krop – og få stoppet yderligere stress. Vi sætter fokus på din søvn, din fysiske aktivitet og din mentale tilstand. Du skal lære dine stresssignaler og årsager at kende – sådan at du kan blive bedre til at reagere i tide på signalerne når du møder dem i hverdagen.

2: Håndtering og Forebyggelse: Efterhånden som du får mere og mere overskud vil en større del af stresscoachingen handle om at forebygge din stress. Vi har som mennesker brug for at afveksle mellem hvile og arbejde, mellem at handle og lade op i dagligdagen. I stresscoachingen arbejder du på at genfinde din balance mellem at være på og kunne trække dig, mellem refleksion og handling. Vi identificerer dine stressreducerende strategier og finder frem til, hvordan du kan styrke din modstandskraft mentalt, fysisk og socialt.

3: Viden/redskaber: Under hver session får du viden om stress, afstresningsteknikker og redskaber til at tænke, føle og handle på en måde så du oplever at være i bedre balance.

Det kan have omkostninger at gøre noget ved din stress, da du skal tage tid fra noget andet. Men det har som regel større omkostninger ikke at gøre noget. Den tid du bruger på dig selv er en afgørende investering for dig selv, dit privat- og arbejdsliv.

Kontakt

Du er meget velkommen til at kontakte mig for en gratis uforpligtende samtale (ca. 15 min.), så du kan blive afklaret om jeg er den rette til at hjælpe dig videre. Vi afstemmer dit behov og dine forventninger.

Måske har du mere behov for individuel terapi eller livscoaching? 

Rabat gives til ledige, studerende og pensionister.

Ring direkte og få en uforpligtende samtale med en psykoterapeut Ring på 26 71 25 11 – eller skriv sms – så ringer jeg dig op.

Mail kan sendes direkte til coach og psykoterapeut Skriv på: kontakt@nanjaliv.com

Lad mig kontakte dig til en uforpligtende snak